Om Kymi Rens

VORES HISTORIE

I slutningen af 1939 var Poul Porsmose, efter flere år som fyrbøder på søen, steget i land. Poul Porsmose, der var skrædderuddannet som sin far, havde fornemmet, at der var et  behov for en forretningsydelse, hvor skrædderfaget kunne forenes med vedligehold, rensning og presning af såvel arbejdstøj som festtøj.

Han opkøbte således KYMI RENS i Reberbansgade 29 i Aalborg, der snart var base for et netværk af afdelinger/indleveringssteder fra Skagen i nord til Århus i syd.

Hustruen “Tutte” Porsmose var i øvrigt også skrædderuddannet, og hun indgik som en stærk leder i det “evigt” ekspanderende firma.

Sønnen Lars var kommet til og begyndte tidligt at hjælpe med den daglige drift. Dette førte til et generationsskifte, hvor Lars og Aase Porsmose 1. Marts 1974 overtog firmaet.

Ny teknologi og ændrede markedsforhold krævede mere plads. De “sorte “ kedeldragter blev knap så mange efter lukningen af Aalborg Værft, De Smithske’s Fabrikker, C.V. Obel o.s.v. Til gengæld blev der mere rensning af privatgarderober ligesom rensning for bl. a. hotel- og restaurationsbranchen steg markant. I 1980 kunne man således tage nye lokaliteter i anvendelse på den nuværende adresse. Men igen blev firmaet indhentet af den nye teknologi, der krævede udvidelser i såvel 1983 som 1986, og så endelig i 1999.

KYMI RENS har igennem hele firmaets levetid bestræbt sig på at være førende såvel i kapacitet, kvalitet samt i teknologi til gavn for miljøet. Som et af de første renserier i verden kunne KYMI RENS introducere “AquaClean”, et koncept der udelukkende anvender vand i renseprocessen. Nogle år senere var KYMI RENS de første til at give plads til en nyudviklet rensemaskine fra firmaet “Electrolux”, som virker uden brug af miljøbelastende rensevæsker, men som i stedet bruger flydende CO2 til pleje af tekstilerne. Senest har KYMI RENS taget skridtet fuldt ud og har, som et af de første renserier i verden, taget den nye miljøvenlige K4 rense teknologi i brug. 

Også på andre områder er KYMI RENS førende. Tilgængeligheden til rensetøjet er stærkt forbedret med det automatiske 24-timers udleveringssystem, hvor kunderne har adgang til at hente tøjet når det passer dem bedst, døgnet rundt.

I 2000 trådte tredje generation af familien Porsmose ind i KYMI RENS. Efter i en årrække at have arbejdet som AquaClean koncept specialist hos Electrolux Laundry Systems, med udvikling af moderne miljørigtige renseteknologier er Michael Porsmose tilbage i firmaet. 

KYMI RENS står i dag stærkt rustet til at møde fremtiden, med en teknologi og know-how som gør, at firmaet nu står som et af de mest innovative renserier i Europa.

 

KYMI RENS

Indkildevej 10
DK-9210 Aalborg SØ

Tel.: (+45) 98 14 64 66

CVR: 34572887

info@kymi.dk

ÅBNINGSTIDER

MAN. - FRE. 7.30-16.30

LUKKET WEEKEND OG HELLIGDAGE

LUKKET ONSDAG D. 01.05.2024 I FORBINDELSE MED ARBEJDERNES KAMPDAG.

LUKKET TORSDAG D. 09.05.2024 I FORBINDELSE MED KRISTI HIMMELFARTSDAG.

FERILUKKET UGE 29, 30 & 52