Privat

GODE RÅD OM DYNER

Dyner og puder er de tekstiler i hjemmet, der anvendes mest. De bruges dagligt mange timer om dagen, uden at vi egentlig tænker ret meget over deres vedligeholdelse. I løbet af en nat afgiver vi ca. ½ L væske, noget gennem udåndingsluften, men det mest i form af sved. En del af sveden optages af dyner og puder, hvilket gør at dun og fjer klumper sig sammen. Dynen begynder at føles tungere og den isolerende evne forringes.

Der har de sidste mange år været et stort fokus på udviklingen af allergi. Med vores moderne boliger, der er godt isolerede, er det mere nødvendigt end nogensinde før at gøre en indsats for at sikre et sundt indeklima.

Sengen er det ideelle levested for husstøvmider, der hvis dyner og puder ikke bliver rengjort og luftet jævnligt, kan formere sig voldsomt. Det syntes vi er en god grund til at pleje sin dyne og pude. Det kan man for eksempel gøre ved at gøre følgende:

  • Lad døre og vinduer stå åbne når du sover, i det omfang det er muligt. Herved kan fugten fra udåndingsluften cirkulere ud i andre rum og ud af vinduet
  • Luft sengetøjet udenfor eller i et åbent vindue, når vejret tillader det, altenativt bred dynerne ud over sengegavlen dagligt, så de har mulighed for at afgive fugt
  • Vask alt sengelinned en til to gange om måneden
  • Vask dyner, puder og rullemadras to gange om året
  • Tør aldrig vasketøj i soveværelset og undgå generelt at tørre det i boligen
  • Luft ekstra ud i kolde soverum for at undgå kondens
  • Åben vinduerne på vid gab ved gulvvask, så vanddampene kommer ud af huset hurtigst muligt

Med en professionel vask og tørring af dyner og puder bliver det rengjort i dybden, hvilket desværre er svært at klare i de almindelige husholdningsmaskiner, og bliver lettere og varmere at ligge med.

 

KYMI RENS

Indkildevej 10
DK-9210 Aalborg SØ

Tel.: (+45) 98 14 64 66

CVR: 34572887

info@kymi.dk

ÅBNINGSTIDER

MAN. - FRE. 7.30-16.30

LUKKET WEEKEND OG HELLIGDAGE

LUKKET ONSDAG D. 01.05.2024 I FORBINDELSE MED ARBEJDERNES KAMPDAG.

LUKKET TORSDAG D. 09.05.2024 I FORBINDELSE MED KRISTI HIMMELFARTSDAG.

FERILUKKET UGE 29, 30 & 52